Prints op hout bestellen

Haarscherpe prints op duurzaam hout

 • Geprint op multiplex of vurenhout
 • Goed zichtbare houtstructuur
 • Ingebouwd ophangsysteem
 • Whitewashed basis voor knallende kleuren bij de vurenhout variant
 • Duurzaam, FSC- en PEFC-gecertificeerd hout

Prints op hout bestellen: Scherpe prints op multiplex of vurenhout


Breng een beetje natuur in je huis

Werken met een mooie houtstructuur

De houtstructuur is goed te zien door de print heen. Combineer een stukje natuur met prachtige werken uit onze collectie.

Natuurlijk gebruiken we duurzaam hout

FSC- en PEFC-gecertificeerd hout

Het hout dat we gebruiken is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Het hout wordt duurzaam gewonnen, en voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe geplant.


Twee verschillende varianten

Prints op één stuk hout of gemaakt van losse planken

De multiplex versie is één grote plank (18mm dik), de vurenhouten versie bestaat uit verschillende planken. Daardoor is er op de voorkant een stoere groef te zien tussen de planken.

De vurenhouten versie is voorzien van whitewash. Dit zorgt ervoor dat de kleuren zo echt mogelijk overkomen. Je wordt op slag verliefd!

Het hout wat wij gebruiken is een natuurproduct van hoge kwaliteit. In het materiaal kan het voorkomen dat er knoesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Dit hoort juist bij het product, zo krijgt jouw nieuwe kunstwerk een extra authentieke uitstraling!

De kleuren bij een werk op hout zijn anders dan hetgeen je op je scherm ziet. Dit omdat er op hout geprint wordt. Wil je hierin advies? Neem dan contact met ons op.Artwork: Bookstore in Paris


Klaar om op te hangen

Werken op hout worden geleverd met ingebouwd ophangsysteem

Hard werken is niet nodig. Hang hem direct op een schroef of spijker en je bent klaar!


Wil je de werken op hout in het echt zien?     Maak een afspraak in onze showroom.Werken op hout bij klanten aan de muur

Klantfoto: Een pelikaan en ander gevogelte bij een waterbassin, 'Het drijvend veertje', op hout
Klantfoto: Highland Cow II van Atelier Paint-Ing, op hout
Klantfoto: Liefde voor Haarlem | Stadskaart in een hart van Wereldkaarten.Shop, op hout
Klantfoto: Schotse Hooglander close up portret van Sjoerd van der Wal, op hout
Klantfoto: kerk van Paul Waleson, op hout
Klantfoto: 2018-01 van Kris Stuurop, op hout
Klantfoto: Een pelikaan en ander gevogelte bij een waterbassin, 'Het drijvend veertje', op hout
Klantfoto: Zonnige kust vuurtoren Schiermonnikoog van Joris Beudel, op hout
Klantfoto: zeeland zoutelande van anne droogsma, op hout
Klantfoto: Zoutelande van Angela Wouters, op hout
Klantfoto: Tijden van de Dag: Dag Helderheid - Art Nouveau Schilderij Mucha Jugendstil, op hout
Klantfoto: Serre van Esmeralda holman, op hout
Klantfoto: Schotse Hooglander bij avondlicht. Gouden uur. van Henk Van Nunen, op hout
Klantfoto: Rendieren in Noorwegen. van Gijs de Kruijf, op hout
Klantfoto: Connected people Spring van Atelier Paint-Ing, op hout
Klantfoto: Doelen Hotel, Amsterdam van Christiaan T. Afman, op hout
Klantfoto: Huis van de Piano speler. van Roman Robroek, op hout
Klantfoto: Brug over gracht Utrecht (Gaardbrug) van Ramona Stravers, op hout

Veel gestelde vragen over hout

De prijs van hout is afhankelijk van het formaat én het werk wat je kiest. Blader door de collectie, kies canvas als materiaal en de maat die bij je past, en je ziet direct de prijs.

Jazeker. Voor het printen van jouw werk gebruiken we duurzaam hout. Het hout dat we gebruiken is zowel FSC- als PEFC-gecertificeerd. Het hout wordt duurzaam gewonnen, en voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe geplant.

Je kan kiezen uit 2 soorten hout:

  • Vurenhout. De vurenhout versie bestaat uit verschillende planken. Daardoor is er op de voorkant een stoere groef te zien tussen de planken. De vurenhouten versie is voorzien van whitewash. Dit zorgt ervoor dat de kleuren zo echt mogelijk overkomen. Je wordt op slag verliefd! Je kiest zelf of je de planken in horizontale of verticale richting wil.
  • Multiplex. De multiplex versie is één grote plank. Bij multiplex maken we geen gebruik van een whitewash, waardoor je het hout door de print heen ziet. Dit geeft het werk een authentieke uitstraling!

Goed om te weten: Beide houtsoorten zijn een natuurproduct van hoge kwaliteit. In het materiaal kan het voorkomen dat er noesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Ondanks dat de vurenhout variant voorzien is van een whitewash, kunnen de kleuren anders overkomen dan je op je scherm hebt gezien.

Werken op hout worden geleverd met ingebouwd ophangsysteem. Hang hem direct op een schroef of spijker en je bent klaar!

We raden je aan om het werk enkel met een droge stofdoek af te nemen.

Ieder hout is weer anders, daarom kunnen we van te voren niet zeggen wat voor soort houtprint je terug gaat zien. Hierdoor breng je een beetje natuur in je huis!

Dat is afhankelijk van het houtsoort. Multiplex hangt plat op de muur, want er zit een inkeping in met een dopje. Vurenhout hangt 15mm van de muur en heeft hetzelfde dopje.

Multiplex is berkenhout en is 18 mm dik. Dit is opgebouwd uit laagjes, wat een leuk speels effect geeft. Vurenhout is een gezaagde plank van 17 mm dik. De zijkanten bevatten geen whitewash, en de boven-en onderkant wel.

Hout wordt stevig verpakt in plastic bubbelwrap en karton. Een koerier komt het pakket bij ons ophalen en brengt het direct bij jou thuis of op kantoor. We werken met koeriersdiensten die gewend zijn om met kwetsbare pakketten om te gaan, dus dat zit wel goed.

Ben je niet thuis? Dan laat de bezorger een briefje achter en kan er een afspraak gemaakt worden om een nieuwe levering te plannen.

Natuurlijk kan er altijd iets gebeuren tijdens een verzending. Is je pakket toch beschadigd tijdens transport, neem dan contact met ons op en wij lossen dit dan snel en correct op.

Dat kan inderdaad voorkomen, omdat we direct printen op hout.

Beide houtsoorten zijn een natuurproduct van hoge kwaliteit. We printen direct op hout, waardoor kan het voorkomen dat er noesten, scheuren, zichtbare houtstructuur en kleurverschillen zijn. Ondanks dat de vurenhout variant voorzien is van een whitewash, kunnen de kleuren anders overkomen dan je op je scherm hebt gezien. Houd er bij multiplex rekening mee dat de houtprint/ kleur licht door het geprinte werk te zien is. Dit zie je vooral in de witte delen van het werk. Dit heeft een charme die een authentiek effect geeft aan het werk.

Je zou het kunnen ophangen onder een afdakje, bijvoorbeeld in een veranda of schuur. De temperatuurschommelingen en de luchtvochtigheid zal wel van invloed zijn op het hout en dat maakt dat het hout buiten een aanzienlijk kortere levensduur heeft. Hierom adviseren we te kiezen voor het materiaal buitencanvas.

Jazeker, dat kan. Het is niet nodig omdat het materiaal van zichzelf al goed is. Als je vernis gewoon ontzettend mooi vindt, dan kun je dit achteraf zeker doen. Aan te raden is om blanke vernis te kiezen zodat de kleuren niet veranderen.

Ga uit van ongeveer 12kg per m2. Voorbeeld: 120 x 80 cm is dus 12kg, een paneel van 200 x 120 cm is 28 kg.

Goed om te weten: Het gewicht blijft een indicatie vanwege het aantal achterlatten wat er wordt gebruikt en de 'droogheid' van het hout. Bovenstaande is een gemiddeld gewicht.

De plankjes zijn 10 cm breed. We hebben geen halve planken, want dat wordt niet mooi, vinden wij. Hierom is het afhankelijk van de maat of de planken verticaal of horizontaal worden geplaatst.

Onze voorkeur gaat ernaar uit dat de planken horizontaal geplaatst worden, maar bij halve decimalen in de hoogte, ontkomen we er niet aan de planken verticaal te plaatsen. Als je twijfelt, neem dan contact op met onze stylisten, zij kunnen je helpen bij het maken van je beslissing De tussenruimte van de planken op vurenhout is ongeveer 2 mm.

Jazeker, stuur je foto en wensen per mail naar info@werkaandemuur.nl.

De minimale maat is 30x30 cm en de maximale maat is 245x120 cm.

Goed om te weten: De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd. Wil je een andere verhouding/maat? Neem dan even contact met ons op.

De maten die je kiest bij het werk, passen precies bij het werk. Er wordt dus niet gesneden in het werk, of het werk wordt niet vervormd.

Een andere verhouding of maat kan zeker. Neem contact met ons op, en dan helpen we je graag verder.


Heb je op deze pagina gevonden waar je naar op zoek was?

Ja